Lezing Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!


Lezing Food for Thought

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

'Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde!'

met Voeding naar een mooiere wereld

Ik heb het voorrecht gehad om te mogen wonen op de mooiste plekken ter wereld. Ik heb geproefd van de zoetste bananen en sappigste mango’s. Maar tegelijkertijd zat ik vast in de negatieve spiraal van migraine, medicatie en steeds meer lichamelijke klachten… 

Wat is nou het geheim van blakende gezondheid? Waar lag voor mij nu de doorbraak naar een migraine-vrij leven?

Maar ook, hoe gezond is ons voedsel, hoe komt het tot stand, wat kunnen wij doen om duurzamer en tevens gezonder te leven?

Ik neem je mee op voedingsreis langs de continenten en onthul je mijn geheimen.

Het is een werelds verhaal recht uit mijn hart, eentje waar je écht van aan gaat!

Waar komt die interesse vandaan?

In Australië raakte ik betrokken bij het opzetten van een ‘community garden’, waar mijn liefde voor gezonde voeding werd aangewakkerd.

Op een bijzondere manier werd ik aangeraakt om me te verdiepen in alles wat met voeding samenhangt.

Zo begon ik in te zien dat de processen die plaatsvonden in de tuin refereerden naar de processen in mijn eigen lichaam.

Stap voor stap begon ik het grotere verhaal te begrijpen en bracht ik wijzigingen aan in mijn voedingspatroon. Ongemerkt verdween daarmee migraine naar de achtergrond. Mensen om mij heen raakten nieuwsgierig en zo ontstond mijn verhaal.

Wat wil je bereiken met je verhaal?

In mijn ogen wordt de gezonde voeding vaak zo plastisch benaderd, enkel bekeken vanuit nutriënten. Maar voeding is zoveel rijker dan dat.

Een quote die ik in alle vezels van mijn lichaam voel is de volgende ‘Food is not rational. Food is culture, habit, craving and identity.’ 

Pas als je aandacht hebt voor alles wat met voeding samenhangt, dan gaat voeding voor je werken…

Wat wil je bereiken met je verhaal?

In mijn ogen wordt de gezonde voeding vaak zo plastisch benaderd, enkel bekeken vanuit nutriënten. Maar voeding is zoveel rijker dan dat.

Een quote die ik in alle vezels van mijn lichaam voel is de volgende ‘Food is not rational. Food is culture, habit, craving and identity.’ 

Pas als je aandacht hebt voor alles wat met voeding samenhangt, dan gaat voeding voor je werken…


Onderwerpen:

  • Voeding
  • Gezondheid
  • Duurzaamheid
  • Cultuur
  • Ubuntu
  • Mindshift aan de keukentafelLezing Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

Lezing 

Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

'Heerlijk, ik was even op een gezonde vakantie!'

Even voorstellen

ir. Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan (1976) groeide op in een gezin met sterke banden met de agrarische wereld. Na haar afstuderen (TU Delft) werkte ze als architect voor verschillende multinationals en reisde ze tien jaar lang met haar gezin over de wereld. Ze woonde in Brazilië, Australië en Amerika en deed daar waardevolle ervaringen op die haar kijk op voeding en gezondheid voorgoed veranderden.

In Perth en Rio de Janeiro initieerde ze voedingsprojecten op diverse (internationale) scholen en organiseerde ze bewustwordingslezingen voor volwassenen. Met haar boerengenen en academische benadering organiseert ze nu lezingen, webinars, challenges, retraites en coachings- en trainingsprogramma’s. In 2019 voltooide ze de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach en trainer en momenteel volgt ze de Master opleiding Persoonlijk Leiderschap en systemische dynamieken bij Heilig Vuur.

Marieke heeft een passie voor voeding en wil deze kennis delen met de wereld. Haar verhaal is een inspirerende reis langs de continenten, waar ze haar geheimen voor een gezond en migraine-vrij leven onthult. Haar benadering van voeding gaat verder dan alleen de voedingsstoffen; het is een holistische kijk op voeding, cultuur, gewoontes en identiteit.

De reacties op haar lezingen zijn lovend en haar publiek is keer op keer geraakt door haar verhaal en desgewenst zang. Haar toekomstplannen omvatten het theater in gaan met een optreden over de spirituele waarde van voeding, om zo haar bijdrage te leveren aan een gezondere en mooiere wereld.

Insert Image
Insert Image

Wat anderen Zeggen

Marijke Smit

Vrouwen van Nu


Op tv word je doodgegooid met programma’s over voeding en gezondheid. Eerlijk gezegd luister ik niet meer zo goed. Echter, jij wist de zaal tot het einde te boeien. Het was doodstil! Wat mij persoonlijk geholpen heeft, is dat ik weer meer op mijn voeding ga letten. Ik ben weer even wakker geworden.
Wat ook erg aansloeg, was de intro met het mooie lied van Harrie Jekkers, waardoor er rustige sfeer ontstond en jij meteen de volle aandacht van de zaal had. Jouw verhaal is absoluut de moeite waard om naar te luisteren!

Gilian Gratama van Andel

HR businesspartner bij Heembouw 


Marieke heeft voor ons een webinar verzorgd waarin ze haar persoonlijke verhaal heeft gedeeld (online) met een flink aantal collega’s. Mooie manier om ons weer te triggeren in de juiste voeding, de tijd nemen voor voeding en hier plezier en gezelligheid aan te beleven. Dit was een mooie aanvulling voor ons op ons zgn. Winterfit programma dat we deze winter binnen Heembouw georganiseerd hebben. Dank Marieke!

Karin Tobias – Dillen

Clinical psychologist – Head of Department for Outpatients (hoofd behandelzaken) at GGz Centraal


Marieke heeft op zeer professionele wijze een bijdrage geleverd aan het congres van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen. Ze is zorgvuldig in de aanpak, het contact met de toehoorders en de uitvoering. Haar kennis over sustainable lifestyle en belang van gezonde voeding heeft ze op creatieve wijze weten in te vlechten in een luchtige maar belangrijke boodschap voor de deelnemers aan het congres. Ze is flexibel en stemt goed met haar opdrachtgever. Echt een aanrader!


Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde. Ze vertelt een verfrissend, persoonlijk en laagdrempelig voedingsverhaal. Middels haar reizen over de continenten ziet ze met eigen ogen de gevolgen van onze manier van leven voor mens en natuur. Voor mij is dit bekend terrein, maar uiteindelijk zou iedereen dit moeten horen!

Eva-Lisa Janssen

oprichter Stichting Ucademy


Marieke sprak op een evenement van Stichting Ucademy over taboes over voeding. Het was een verhalende talk, soms bijna poetisch. Ze neemt je mee op haar reizen en beschrijft wat ze daar zag, en leerde. Die manier van vertellen is fijn, want voeding is een zeer omstreden onderwerp. Marieke is een aanrader voor iedereen die meer inzicht wilt krijgen in gezonde voeding, en de manier waarop voedsel bewerkt wordt. Haar punt was helder: ‘they who stir the pot, rule the world.’ En dan met een knipoog naar haar publiek: ‘hoe vaak roer jij je pot eigenlijk?’

Natasja Deelen

HR Director Middle Europe & International Markets Cloetta


Marieke heeft binnen Cloetta online een inspirerende Powersmoothie Challenge gepresenteerd. Medewerkers van alle landen konden zich vrijwillig aanmelden voor dit “energiemomentje”. Marieke boeit, vertelt kort en krachtig en maakt theorie praktisch. Een eye-opener dat smaakt naar meer.’Lezing Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

Lezing 

Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!Opdrachtgevers:

Insert Image

© 2024, Pomme Lifestyle    I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy