Lezing Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!


Lezing Food for Thought

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

'Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde!'

met Voeding naar een mooiere wereld

Marieke de Zwaan is de eerste in Nederland die vertelt over de intrinsieke waarde van voeding.

Met haar bevlogen lezingen met desgevraagd zang en workshops (op maat) draagt ze op een inspirerende manier bij aan een mooiere en gezondere wereld. Geen voedingsverhaal over nutriënten, maar over Ubuntu en de verbinding met de natuur.

Iedereen die haar heeft horen spreken, gaat vanaf dat moment anders naar voeding kijken.

Een vleugje Bourgondisch, Latino & Laid-back!

Onderwerpen:

  • De intrinsieke waarde van voeding
  • Voeding en gezondheid
  • Ubuntu
  • Vitaal Ouderschap
  • Powersmoothies
  • MigraineLezing Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

Lezing 

Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

'Heerlijk, ik was even op een gezonde vakantie!'

ir. Marieke de Zwaan

Marieke de Zwaan is opgegroeid in een gezin met sterke banden met de agrarische wereld. In 2001 studeerde ze af aan de TU Delft en werkte ze aansluitend als architect voor verschillende multinationals.

Ze reisde tien jaar met haar gezin over de wereld en woonde in Brazilië, Australië en Amerika. In Amerika werd ze zich bewust van het effect van voeding op de gezondheid. Haar betrokkenheid bij het opzetten van een groentetuin in Perth opende voorgoed haar ogen en daarmee begon haar reis naar een duurzame, gezonde leefstijl. Ongemerkt verdween hiermee haar chronische migraine naar de achtergrond.

In Perth en Rio de Janeiro initieerde ze voedingsprojecten op diverse (internationale) scholen en organiseerde ze bewustwordings-lezingen aan volwassenen. Met haar boerengenen en academische benadering organiseert ze onder de paraplu ‘Food is Love for Life’ lezingen, webinars, challenges, retraites en coachingsprogramma’s.

Om mensen te ondersteunen in gedragsverandering, voltooide ze in 2019 de opleiding tot integraal leefstijl- en vitaliteitscoach. Om zich verder te verdiepen volgt ze momenteel de opleiding Persoonlijk Leiderschap en systemische dynamieken.

Insert Image
Insert Image
Insert Image

Wat anderen Zeggen

Marijke Smit

Vrouwen van Nu


Op tv word je doodgegooid met programma’s over voeding en gezondheid. Eerlijk gezegd luister ik niet meer zo goed. Echter, jij wist de zaal tot het einde te boeien. Het was doodstil! Wat mij persoonlijk geholpen heeft, is dat ik weer meer op mijn voeding ga letten. Ik ben weer even wakker geworden.
Wat ook erg aansloeg, was de intro met het mooie lied van Harrie Jekkers, waardoor er rustige sfeer ontstond en jij meteen de volle aandacht van de zaal had. Jouw verhaal is absoluut de moeite waard om naar te luisteren!

Gilian Gratama van Andel

HR businesspartner bij Heembouw 


Marieke heeft voor ons een webinar verzorgd waarin ze haar persoonlijke verhaal heeft gedeeld (online) met een flink aantal collega’s. Mooie manier om ons weer te triggeren in de juiste voeding, de tijd nemen voor voeding en hier plezier en gezelligheid aan te beleven. Dit was een mooie aanvulling voor ons op ons zgn. Winterfit programma dat we deze winter binnen Heembouw georganiseerd hebben. Dank Marieke!

Karin Tobias – Dillen

Clinical psychologist – Head of Department for Outpatients (hoofd behandelzaken) at GGz Centraal


Marieke heeft op zeer professionele wijze een bijdrage geleverd aan het congres van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen. Ze is zorgvuldig in de aanpak, het contact met de toehoorders en de uitvoering. Haar kennis over sustainable lifestyle en belang van gezonde voeding heeft ze op creatieve wijze weten in te vlechten in een luchtige maar belangrijke boodschap voor de deelnemers aan het congres. Ze is flexibel en stemt goed met haar opdrachtgever. Echt een aanrader!


Mariekes verhaal is in deze turbulente tijd écht van toegevoegde waarde. Ze vertelt een verfrissend, persoonlijk en laagdrempelig voedingsverhaal. Middels haar reizen over de continenten ziet ze met eigen ogen de gevolgen van onze manier van leven voor mens en natuur. Voor mij is dit bekend terrein, maar uiteindelijk zou iedereen dit moeten horen!

Eva-Lisa Janssen

oprichter Stichting Ucademy


Marieke sprak op een evenement van Stichting Ucademy over taboes over voeding. Het was een verhalende talk, soms bijna poetisch. Ze neemt je mee op haar reizen en beschrijft wat ze daar zag, en leerde. Die manier van vertellen is fijn, want voeding is een zeer omstreden onderwerp. Marieke is een aanrader voor iedereen die meer inzicht wilt krijgen in gezonde voeding, en de manier waarop voedsel bewerkt wordt. Haar punt was helder: ‘they who stir the pot, rule the world.’ En dan met een knipoog naar haar publiek: ‘hoe vaak roer jij je pot eigenlijk?’

Natasja Deelen

HR Director Middle Europe & International Markets Cloetta


Marieke heeft binnen Cloetta online een inspirerende Powersmoothie Challenge gepresenteerd. Medewerkers van alle landen konden zich vrijwillig aanmelden voor dit “energiemomentje”. Marieke boeit, vertelt kort en krachtig en maakt theorie praktisch. Een eye-opener dat smaakt naar meer.’Lezing Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!

Lezing 

Food for Thought 

Een werelds verhaal over voeding waar je écht van aan gaat!


Opdrachtgevers:


© 2023, Pomme Lifestyle    I   Algemene Voorwaarden    I  Privacy policy